Behçet hastalığı bitkisel ilaçlar

Behçet hastalığı, kişinin bağışıklık sisteminin bozulmasıyla birlikte ortaya çıkan bir tür damar sertliği iltihabıdır. Bitkisel ilaçlar ise bu hastalığın tedavisinde etkilidir. Hastalığın temel özellikleri ağız ve genital bölgelerde ortaya çıkan yaraları içerir. Diğer semptomlar ve belirtiler cilt tutulumu, eklem tutulumunu ve göğüs tutulumunu kapsar. Özetle damarın olduğu her yerde etkili olan bir hastalık çeşididir.

Behçet hastalığı bitkisel ilaçlar

Behçet Hastalığı İçin Kürler

Behçet rahatsızlığı bulaşıcı olan bir hastalık değildir. Vücudun immünolojik sistemi ile yakından ilgilidir. Genetik bir hastalığın mevcut olması da mümkündür. Ancak her ailede Behçet rahatsızlığı olan bir kişide bu hastalığa yakalanma olasılığı düşüktür. Bu hastalık ortaya çıktığı ülkelerin bulunduğu konumlardan dolayı İpek Yolu hastalığı olarak da bilinir.

Behçet hastalığı bitkisel ilaçlar

Hastalığı ilk tespit eden ve bulan Hulusi Behçet isimli uzman doktorumuzdur. Hastalık adını buradan hastalığı keşfeden doktordan alır. 1935 yılında tüm dünya bu hastalığı, bir hastalık olarak kabul etti. Böylece Behçet hastalığı dünyada bilinir hale geldi.

Behçet hastalığı tedavi edilmezse eğer büyük komplikasyonlara yol açabilecek ciddi bir hastalık türüdür. İlaç tedavisi Behçet hastalığı semptomlarını ve belirtilerini hafifletmeye yardımcı olabilir. Bununla birlikte, hastalığın tedavisinde, bitkiler de farmakolojik terapi için birlikte kullanılabilir:

  • Yeterince kişniş yiyerek ve tüketerek hastalığın kötü sonuçlarını en aza indirebilirsiniz. Kuru kişnişi içmeden önce bir bardak suda yaklaşık olarak 5 dakika kaynatın. Bu bitki suyundan günde iki kez tüketilebilirsiniz.
  • Kurt pençesi, dereotu, biberiye, melisa, alıç çiçeği, melisa yaprağı, lavanta, tarhun, ardıç, söğüt yaprağı, okaliptüs ve kuşburnu dahil tüm otlar aynı yerde kaynatılmalıdır. Karışımı iyice süzdükten sonra içerisine bal ekleyin ve bu şekilde tüketin.

Behçet hastalığı bitkisel ilaçlar

  • 250 gr demirhindi 2 litre suyun içerisinde eritilir. Karışımı süzdükten sonra sabahları aç karnına 1 bardak bu karışımdan için. Hastalığınız sırasında bu karışımı düzenli olarak içebilirsiniz.
  • Kereviz, elma, havuç, soğan, lahana, ıspanak, sarımsak gibi besinler Behçet hastalığına iyi geldiğinden bu besinler bol miktarda alınmalıdır.

Bunların dışında hastalığın tedavisi için bir kür bulunmaktadır. Uzmanlar, hastalığın tedavisi için kişnişi tavsiye ediyor. Kişniş bitkisi maydanozdan biraz farklı olmakla birlikte bir maydanoz şeklindedir. Dilerseniz alıp o şekilde de yiyebilirsiniz. Ayrıca aşağıda listelenen çareyi de Behçet hastalığının tedavisinde deneyebilirsiniz.

Behçet hastalığı bitkisel ilaçlar

Kişnişin Behçet hastalığına iyi geldiği öne sürülerek, genellikle kişniş bitkisi kullanılır. Behçet hastalığı ağızda ya da diğer organlarda yara ve aft gibi belirtilere semptomlara ve eklem rahatsızlıklarına neden olur. Bu durumun tespit edilip tanınması oldukça basittir. Deri testi ile tanı konulur.

Hastalığın tedavisinde kortizon kullanılacağı gibi bitkisel ilaçlar kullanmak da faydalıdır. Kişniş tohumları satın alınabilir veya evde kendinizde yetiştirilebilirsiniz. Dilerseniz tohumları bir bitki uzmanından satın alabilir ve ilacı kendiniz evde oluşturabilirsiniz.

Behçet hastalığı kürü: Kişniş bitkisini havanda iyice dövün. Toz kıvamına ulaşınca bir çay bardağına boşaltın ve 15 dakika kadar bekletin. Her sabah ve her akşam 1 çay bardağı ölçüsünde düzenli olarak için. Üç gün sonra, ağız yaralarında ciddi bir iyileşme ve azalma olduğunu fark edeceksiniz.

Behçet hastalığı bitkisel ilaçlar

Behçet Hastalığının Tıbbi Tedavisi

Behçet hastalığının kesin bir tedavisi yoktur. Hastada yer alan bulgulara göre farklı tedavi seçenekleri kullanılmaktadır. Hastalık bitkisel ilaçlar ile tedavi edilebileceği gibi tıbbi olarak da elbette ki tedavi seçenekleri bulunmaktadır.

Örneğin, ciltte yer alan şikâyetleri tedavi etmek için kremler kullanılırken, ağız yaralarında yer alanları tedavi etmek için merhemler kullanılır. Behçet hastalığının tedavisinde diğer organ tutulumlarının durumuna göre siklosporin ilacı, siklofosfamid ilacı, azatioprin ilacı gibi immünosupresif ilaçlar da kullanılabilir.

Behçet hastalığı bitkisel ilaçlar

Ancak oluşabilecek yan etki riski nedeniyle hastanın kan testleri de düzenli olarak takip edilir. Bu ilaçların uzun süre olarak kullanımından kaçınılır. Kolisin de hastalığın uzun süreli cilt ve eklem problemlerini tedavi etmek için kullanılır. Tedavi uygulanmadığı takdirde vücuttaki birçok sistemi olumsuz etkiler. Behçet hastalığının tedavisinde bu yaklaşımlara ilave olarak fizik tedavi ve rehabilitasyon, alınabilecek psikolojik önlemler ve ilave olarak cerrahi tedaviler kullanılabilir.

Behçet hastalığı bitkisel ilaçlar

Vücuttaki çeşitli sistemler üzerinde etkisi olan Behçet hastalığının tedavisinde kullanılacak yöntemleri, kullanılacak olan ilaçları ve ilaçların dozlarını belirlemek için birçok branştan doktor bir araya gelir. Bunlar; kadın doğum uzmanı, göz doktoru, dermatolog doktorlar, romatolog immünolog, nörolog doktorları ve gastroenterolog’tur. Tüm bu tedavi seçeneklerinin yanı sıra alternatif tıp olarak nitelendirilen bitkisel ilaçlar yönteminden faydalanabilirsiniz. Yukarıda bahsettiğimiz kürler iyileşme sürecinize katkıda bulunur.